Hvad tilbydes inden for tandretning?

Mange forbinder tandretning med glinsende, faste metalbøjler – de såkaldte togskinner. Af samme grund er en del voksne mennesker også tilbageholdende med at få rettet tænder – enten fordi de synes, at togskinner er grimme, eller fordi de ikke bryder sig om at have et stykke metal siddende i munden. Der er dog ingen grund til at gå på kompromis med hverken forfængelighed, komfort eller skæve tænder. For i dag findes der langt mere diskrete og behagelige løsninger inden for tandretning.

Tandretning med LiteWire

Hos Tandlægerne i Fiolgade tilbyder vi tandretning med LiteWire – en tandbøjle, som sidder fast på tænderne. Bøjlen er ikke usynlig – men meget diskret. Den lukker mellemrum mellem tænderne og retter effektivt trangstillede og skæve fortænder ind i den ønskede position. Behandlingstiden er som regel 6 måneder, og behandlingen er meget skånsom og uden nævneværdige gener. Dermed er LiteWire en både komfortabel og effektiv løsning til tandretning.

Inden behandlingen tager vi et aftryk af over- og underkæbe for at kunne konstruere en LiteWire-bøjle, der passer til lige netop dine tænder. Herefter undersøger vi dine tænder for at kunne lave en vurdering af hvor meget plads, der er til at rette dine tænder. Hvis du har meget skæve tænder, vil vi eventuelt tilslibe dem en smule for at give mere plads og bedre resultater.

Behandling og efterbehandling

Behandlingstiden med LiteWire er som nævnt omkring 6 måneder. I løbet af behandlingen skal du komme til kontrol på klinikken med 3-4 ugers mellemrum, så vi kan kontrollere, at bøjlen sidder, som den skal. Under kontrolbesøgene vil vi desuden foretage justeringer, hvis det er nødvendigt. I løbet af behandlingsperioden vil LiteWire-bøjlen langsomt, sikkert og nænsomt flytte dine tænder, indtil de har den ønskede stilling.

For at opnå længerevarende resultater er det vigtigt at holde dine tænder på plads, efter at du har fået bøjlen taget ud. Derfor laver vi en såkaldt retainer til dig efter endt behandling, som sikrer, at dine tænder ikke rykker sig tilbage i deres oprindelige position.  

Vil du vide mere om tandretning?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til kosmetisk tandretning, eller hvis du ønsker at bestille tid til en undersøgelse, så vi kan vurdere, om LiteWire er noget for dig. Tandlægen i Fiolgade er certificeret i brugen af LiteWire, og du er ligeledes altid sikret en professionel behandling hos os.