De sidste 10-20 år er tandblegninger blevet mere og mere almindelige. Og med god grund. For vi bliver dagligt bombarderet med billeder af modeller og kendte med kridhvide tandrækker på internettet, i blade og på tv. Desuden er tænderne noget af det, vi lægger først mærke til hos andre mennesker, og derfor vil de fleste også gerne kunne præsentere en flot perlerække af hvide tænder til omverdenen.

Tandblegning derhjemme

Du tænker måske, at en tandblegning er et større projekt – men det behøver det slet ikke at være. Hos Tandlægen i Fiolgade tilbyder vi hjemmeblegninger som en mulighed, hvis du synes, at dine tænder er misfarvede. Hjemmeblegning foregår, som navnet antyder, hjemme hos dig selv ved hjælp af nogle særlige skinner, som du selv fylder med blegegel.

Det er dog vigtigt, at skinnerne passer til netop dine tænder, og derfor skal du først have taget et aftryk af dine tænder på klinikken. Inden behandlingen foretager vi dog først en professionel vurdering af dine tænder for at kunne give et skøn af behandlingens varighed og dine tænders generelle tilstand.

Hvis vi vurderer, at dine tænder er egnede til en hjemmeblegning, tager vi et aftryk af over- og undermund. Aftrykket bliver sendt til tandtekniker, og efter 1-2 uger er skinnerne klar. Herefter udleverer vi skinnerne til dig, tjekker at de sidder ordentligt på dit tandsæt og instruerer dig i korrekt brug.

Fordele og ulemper ved blegeskinner

Fordelen ved en hjemmeblegning er, at du selv vælger, hvor mange timer om dagen, du vil have skinnerne i munden. Dermed har du også selv indflydelse på resultatet, og du kan i teorien gentage proceduren, så mange gange du ønsker. Du kan altså altid tage blegeskinnerne i brug igen, hvis du synes, at resultatet er falmet et stykke tid efter endt behandling.

Isninger i tænderne og let ømhed i tandkødet kan forekomme i forbindelse med en tandblegning. Det skyldes, at blegegelen udtørrer tænderne. En anden ulempe ved hjemmeblegning er, at der ved meget hyppigt brug kan forekomme små ætsninger af tandkødet. Der er dog ret strikse regler omkring tandblegninger, og derfor er det også begrænset, hvor meget skade den anvendte blegegel kan gøre. Vi vil desuden altid forklare dig grundigt om brugen af skinner og blegegel på forhånd, så du opnår de bedste resultater uden bivirkninger.

Du er altid velkommen til kontakte Tandlægen i Fiolgade, hvis du har yderligere spørgsmål til hjemmeblegning.