Netop derfor fortjener de ekstra pleje og vedligeholdelse. Men hvordan er det nu lige, man plejer sine tænder mest hensigtsmæssigt?

Hvad kan jeg selv gøre?

Selvom du troligt går til tandlægen hvert år, er det alfa omega også selv at gøre en indsats for at pleje dine tænder hver dag. Der findes en række måder, hvorpå du kan pleje bisserne ud over den klassiske tandbørstning. En af disse er tandtråd. Tandtråd er et godt supplement til tandbørstningen, da du herved kommer ind mellem tænderne og ved tandkødskanten, hvor tandbørsten ikke kan nå.

Ved at bruge tandtråd fjerner du effektivt små madrester og plak, der ellers er yndet grobund for bakterier, der kan forårsage bl.a. tandkøbsbetændelse. I forlængelse af tandtrådens godgørende effekter kan en god mundskyl også bidrage til den daglige pleje. Mundskyl kommer, ligesom tandtråden, ind, hvor tandbørsten ikke kan nå. Andre fordele ved mundskyl er, at den forebygger forekomsten af blister i munden, reducerer plak og kan modvirke dårlig ånde.

Hvordan kan vi som tandlæger hjælpe dig?

Når du får foretaget et normalt eftersyn hos os, får du ligeledes foretaget en tandrensning. Ved regelmæssig rensning af tænderne hjælper vi dig med at vedligeholde en sund og god mundhygiejne. Ved rensningen fjernes såvel hårde belægninger som tandsten og bløde belægninger såsom plak og misfarvninger. Tændernes overflade bliver herved glat og ren, og det bliver nemmere selv at holde munden ren og bakteriefri.

Det er vigtigt for os, som tandlæger, at understrege vigtigheden af forebyggelse – og netop derfor er vi specialister i tandrensninger, som er så vigtige for din mundhygiejne og dine tænders sundhed. Så vil du kvalitetssikre dit fornemste visitkort og sikre dig et sundt og velplejet smil, så husk tandrensningerne hos din tandlæge.