Viden om

På trods af det smigrende navn er visdomstænder faktisk ikke til nogen gavn. Derimod er de et levn fra fortiden, hvor mennesket havde større kæber og plads til flere tænder. I dag er vores kæber mindre, og på grund af den trange plads oplever nogle gener, når visdomstænderne bryder helt eller delvist frem. Generne vil som regel være midlertidige, men hvis de er tilbagevendende, eller hvis visdomstanden gør direkte skade på dit tandkød eller besværliggør mundhygiejnen, vil det være nødvendigt at fjerne den operativt eller ved en tandudtrækning.

Læs mere


Tandsættet som dit fornemste visitkort

”Et smil er den korteste vej mellem to mennesker”. Smilets ambassadør og komiker, Victor Borge, ramte plet, da han udtrykte disse ord. Allerhelst skal det være et stort smil, der afslører et sundt og velplejet tandsæt. Dine tænder er altså noget af det første, dine medmennesker møder – dit varemærke og dermed basis for mange førstehåndsindtryk.

Læs mere


Hjælp til at bryde med din tandlægeskræk

Tandlægeskræk er den gængse betegnelse for lidelsen odontofobi, der dækker over det at være så angst for at gå til tandlægen, at man ofte udebliver fra behandlinger eller slet ikke går til tandlægen. Angsten igangsætter en række paniske kropsreaktioner såsom svedige hænder, hjertebanken, åndenød, ondt i maven eller kvalme.

Læs mere


Hvordan foregår tandblegning?

De sidste 10-20 år er tandblegninger blevet mere og mere almindelige. Og med god grund. For vi bliver dagligt bombarderet med billeder af modeller og kendte med kridhvide tandrækker på internettet, i blade og på tv. Desuden er tænderne noget af det, vi lægger først mærke til hos andre mennesker, og derfor vil de fleste også gerne kunne præsentere en flot perlerække af hvide tænder til omverdenen.

Læs mere


Hvor ofte bør man få renset tænder?

Selvom du kommer rigtigt langt med tandtråd og 2-3 daglige tandbørstninger, kan der stadig samle sig plak og tandsten på dine tænder. Og selvom du ikke umiddelbart mærker smerter eller gener, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke kan have caries og andre sygdomme i tænder og tandkød. Derfor er det vigtigt, at du besøger tandlægen regelmæssigt for et eftersyn og en tandrensning, hvor du får fjernet plak, tandsten og misfarvninger.

Læs mere


Er paradontose farligt??

Parodontose er en meget udbredt tandsygdom – især blandt mennesker over 40 år.  Sygdommen starter som en tandkødsbetændelse, som senere spreder sig og angriber kæbeknoglen, hvilket fører til mistet fæste og eventuelt tab af tænderne. Parodontose er altså en betændelsestilstand og er naturligvis en meget ubehagelig sygdom – men er den farlig?

Læs mere